Школа не несе відповідальність? У МОЗ пояснили, хто відповідає за поширення інфекція в освітніх закладах

Школа не має права вимагати у батьків згоди на зняття відповідальності з загальноосвітнього закладу за поширення коронавірусу.

Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов в ході брифінгу в середу, 4 листопада.

Річ у тім, що нещодавно в мережі з’явилась інформація про дивні документи, підписати які вимагають адміністрації деяких українських шкіл. Так, батьків змушують підписати таку собі “інформаційну згоду” на те, що школа не несе відповідальності за поширення covid-19.

Як наголосив Максим Степанов, такі документи не передбачено жодним нормативним актом. І ті керівники шкіл, які вирішили самостійно скласти подібні документи та вимагають підписів батьків під ними, поступають незаконно.

Ніхто не може змушувати батьків підписувати таку згоду – таку офіційну позицію МОЗ озвучив міністр Степанов.

Він підкреслив, що заклади освіти та місцеве самоврядування несуть відповідальність за протиепідемічні заходи. У медпунктах шкіл мають бути антисептики, безконтактні термометри, дезінфектори, маски для персоналу та інші необхідні засоби.

Школи зобов’язані дотримуватися протиепідемічних правил – різний час для занять різних класів та груп, перерви між уроками для різних класів у різний час, розмітка на підлозі для дотримання соціальної дистанції та інші.

Дітям дозволяється бути на уроках без масок, однак на перервах, коли учні виходять в інші приміщення школи, вони зобов’язані носити маски. І відповідальність за дотриманням цих засобів захисту лежить на школі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.