Найкращою вчителькою України стала вчителька з Франківщини

5 жовтня, у Києві в Національній опері України відбулася престижна церемонія “Global Teacher Prize Ukraine 2019”.
Зокрема, переможцем у номінації “ВИБІР СЕРЦЕМ” стала учитель Ямницького ліцею, 30-річна вчителька зарубіжної літератури, української літератури та українська мови Тетяна Лінійчук.

«Вибір серця» — спеціальна нагорода від 1+1 та кураторки премії Global Teacher Prize Ukraine Наталії Мосейчук. Переможці цієї номінації повинні мати високі моральні цінності й поширювати їх по всій країні. Перемоу здобула педагог Тетяна Лінійчук — вчителька української мови та літератури з Івано-Франківщини. Вона отримала грошову премію в розмірі 70 тисяч гривень та путівку на освітній форум в Дубай.

«Я прагну наповнювати світлом якомога більше дитячих сердець, особливо тих, які мають особливі освітні потреби, адже право на освіту має кожен!», — сказала Тетяна Лінійчук.

Цікаво, що кожного року цю номінацію виборюють чоловіки. Минулоріч переміг Юрій Гайдученко, а в 2017 вибір країни збігся із вибором журі — і це був Паул Пшенічка.

Довідка.

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів, яку заснувала в 2017 році ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation — засновником світової щорічної премії Global Teacher Prize.

Її створили, щоб підкреслити важливість і визнання вчителів на найвищому рівні, популяризувати новаторські підходи в освіті. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення, а у сфері освіти — перша і єдина премія такого масштабу.

Прозорість відбору переможців забезпечує компанія Deloitte.

Реалізація премії відбувається за сприяння Українського культурного фонду.

 

РЕКЛАМА:

Джерело.