Фестиваль, марафон і рекорд України: франківців очікують яскраві вихідні. ФОТО

У суботу, 10 жовтня о 14:00 дев’ять атлетів спробують встановити рекорд України.

Спортсмени тягнутимуть 9 автобусів, сумарна вага яких 100 тонн, пише Ратуша.

У неділю, 11 жовтня, з 8:30 до 12:30 у Франківську проводитимуть Півмарафон-2020.

Півмарафон складатиметься з 21 км, 10 км, 5 км та естафети для оперативних команд. На дітей віком до 14 років чекають 3 безкоштовні забіги в різних вікових категоріях – 1000 м, 400 м та 100 м.

Через проведення забігу в Франківську зміниться рух комунального транспорту і тимчасово перекриють середмістя.

10-11 жовтня франківці зможуть відвідати фестиваль-переберію міських культур “Межа”.

Локацією для фестивалю стане територія Палацу Потоцьких. Саме там у круглому наметі відбуватимуться майстеркласи для дітей та дорослих, пройдуть зустрічі з письменницями Дарою Корній, Тамарою Горіха Зерня та Лорою Підгірною.

Також франківців очікують виступи гуртів ROCK-H, Luiku, Burbon folk-band, Рок-вар’яте Кораллі, Joryj Kloc, Protonics, Пирятин (18+), Kings & Beggars, Пиріг і Батіг, Lemko Bluegrass Band, Torban, ЯгОди.

На малій сцені, яка буде розташована між скверами Міцкевича і Руської трійці,
гостей фестивалю дивуватимуть “живими скульптурами” та несподіваними перевтіленнями. Ансамбль KINGS & BEGGARS покаже старовинні танці. Тут же пройдуть лекції від Тараса Прохаська, Ростислава Шпука і Тараса Зеня.

11 жовтня о 18:30 в центрі Франківська відбудеться вогняне шоу – “Парад епохи” колона учасників у ретро-костюмах пройде ходою від Палацу Потоцьких за маршрутом: вулиця Шпитальна – вулиця Грушевського – “Стометрівка” – вулиця Мазепи – площа Шептицького – Бастіон. А вже на площі Бастіону відбудеться флешмоб ознакування мурів Станіславова “Світло на межі”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.