Пошук зниклих і прибирання завалів: Франція та Італія оговтуються після повеней (ФОТО)

Після руйнівних повеней на півдні Франції та півночі Італії рятувальники сконцентрувалися на пошуку зниклих безвісти та прибиральних роботах, які триватимуть ще довго, розповідає DW.

Рятувальники шукають зниклих

Сильні зливи призвели до значних затоплень, зокрема у Франції навколо міста Ніцца. Досі є зниклі безвісти. Для їхнього пошуку задіяні рятувальники, як тут у Рокбієр, містечку з населенням 2000 осіб на південному сході Франції на кордоні з Італією.

До і після негоди

Рокбієр сильно постраждав від природного лиха. Праворуч на фото видно частину міста, якої ще не торкнулася негода, ліворуч – наслідки природної катастрофи. Потік води зніс асфальтовані дороги та багато будинків, однак деякі будівлі, як на фото, встояли.

Рятувати нічого

Цей будинок, так само в містечку Рокбієр, особливо постраждав від негоди. Гірська річка Везюбі перетворилася на деякий час на несамовитий потік та відірвала частину будівлі. Рокбієр розташований у департаменті Приморські Альпи, який найбільше постраждав від повеней. Місце катастрофи відвідав прем’єр Франції Жан Кастекс.

На краю прірви

У громаді Сен-Мартен-Везюбі в департаменті Приморські Альпи в авто було знайдено тіло чоловіка. Щонаймнше восьмеро людей зникли безвісти. За словами прем’єра Жана Кастекса, влада очікує зростання кількості загиблих. Зв’язку з низкою поселень на північ від Ніцци немає. Тисячі домогосподарств залишилися без світла. Стався колапс телефонної мережі. Рятувальники взяли на себе доставку їжі та води.

Руйнування повсюду

У Сан-Мартен-Везюбі, за повідомленнями ЗМІ, потік води змив навіть місцевий цвинтар. Багато доріг у департаменті Приморські Альпи зруйновані, або ними неможливо проїхати.

Розчистити дороги

Аби відновити зв’язок із відрізаними від зовнішнього світу поселеннями, рятувальники намагаються розчистити дороги, аби ними можна було проїхати. Як тут – навколо містечка Рокбієр.

Читайте також  Продають за 50, а вартує 170: «Перевал» просить облраду збільшити фінансування

Самісінький мул

В Італії рятувальники так само зайняті тим, аби уможливити використання вулиць та площ і після негоди. Як тут, у місті Вентімілья з населенням 24 тисячі осіб. Після того, як річка Роя вийшла з берегів, місто затопило, по собі вода лишила самісінький мул.

Не перейти

Щонайменше восьмеро людей загинули внаслідок негоди в Італії, серед них рятувальник під час виконання службових обов’язків. Місцева влада виходить із того, що багато жертв – французи. Тут у місті Вентімілья річка Роя зруйнувала більшу частину масивного пішохідного мосту.

Ремонту не підлягає

Найбільше в Італії постраждала провінція Кунео у П’ємонті. У громаді Лімоне П’ємонте з населенням півтори тисячі осіб потоком води було зруйновано цю триповерхову будівлю.

Пошуки та прибирання

Окрім пошуку зниклих безвісти, велику увагу влада на місцях приділяє прибиранню та ремонту. Мул, як тут у місті Вентімілья, прибирають екскаватором. Натомість ремонт та зведення нових доріг і мостів – завдання набагато складніші.

Автор: Марко Мюллер, Данило Білик

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.