На дитину дадуть 7500 грн: деякі родини зможуть оформити фіндопомогу – хто саме

Деяким сім’ям дадуть 7500 грн на дитину.

Частину сімей цього року отримають суттєву допомогу – виплатять по 7500 грн на одну дитину. Деталі опубліковані на сайті Київської міської ради.

У Києві затвердили матеріальну допомогу багатодітним сім’ям Якщо сім’я виховує трьох і більше дітей та стоїть на обліку в органах соцзахисту як багатодітна, тоді цього року на одну дитину виплатять 7500 грн.

Таким чином, багатодітним сім’ям можна буде отримати понад 20 тисяч допомоги на дітей, якщо у сім’ї троє неповнолітніх осіб.

Мер Києва Віталій Кличко у своєму розпорядженні зазначив, що таку матеріальну підтримку можуть отримати й внутрішньо переміщені особи (ВПО), якщо вони ще й багатодітна сім’я, перебувають на обліку у центрі зайнятості та проживають на цей час у Києві.

Також у розпорядженні мера Києва зазначено, що виплату такої допомоги буде забезпечено внаслідок коштів, передбачених у бюджеті Києва на 2024 рік на виконання програми “Турбота. Назустріч киянам”. Зокрема, виплати здійснюватимуться через “Карту киянина”.

Тобто таким сім’ям потрібно буде відкрити електронну картку, щоб отримати таку грошову допомогу. Її відкривають у тому банку, який є учасником проєкту “Муніципальна карта “Картка киянина””.

До речі, батьки, які мають трьох дітей і більше, вважаються багатодітними та можуть отримати допомогу на третю та кожну наступну дитину. Сьогодні розмір такої допомоги ставить 2 100 грн щомісяця — до моменту, поки дитині не виповниться шість років.

Також ВПО із категорії багатодітних сімей теж покладено виплати, на дитину до 18 років держава сплачує щомісяця допомогу на проживання у розмірі 3000 грн. Таку суму виплачують особам з інвалідністю, а дорослим дають по 2000 грн щомісяця.

Читайте також  На міському озері Івано-Франківська знайшли гранату

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.