9000 нових випадків зараження коронавірусом щодня, – прогноз ВООЗ

Керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт заявив, що до кінця року в країні щодня виявлятимуть 7-9 тисяч нових хворих на коронавірус. Про це розповів він в інтерв’ю Суспільному.


“Найближчими місяцями ми очікуємо, що кількість випадків перевищить 5 тисяч, і може складати від 7-ми до 9-ти тисяч випадків на день. В цьому ж контексті ми також спостерігаємо все більше випадків у Європі”, – пояснив Хабіхт.

За його словами, так відбувається у всіх країнах, адже хворобу поки не викорінили.
“В Україні ще й досі спостерігається передача вірусу в громадах. Ми не звузили передачу до кластерного поширення (через соціальні зв’язки: сім’я, клас в школі, працівники одного відділу – ред.), до якого йде багато країн Європи. З наших досліджень ми знаємо, що лише кожна четверта особа регулярно миє руки. Також бачимо, що кожна третя особа не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи”, – наголосив керівник офісу ВООЗ в Україні.

На запитання, як за його прогнозом, до кінця року буде зростати кількість випадків захворювання, Хабіхт відповів: “Важко давати якусь оцінку. Але якщо в грудні ми почнемо фіксувати більше ніж 9 тисяч випадків за день, то я буду трохи більше стурбований”.

Ярно Хабіхт також вказав, що вакцина від COVID-19 в Україні може з’явитися в другій половині 2021 року.

“Ми маємо понад 200 експериментальних вакцин, які знаходяться на різній стадії розвитку в лабораторіях або на різних типах випробувань. І з них вже 8 вакцин, які перебувають у третій фазі клінічних випробувань, і ще одну вакцину зараз розглядаємо. Тож насправді ми маємо 9 вакцин, котрі до кінця грудня 2020 року мають показати результати, які ми зможемо розпочати вивчати. Якщо все вдаватиметься дуже добре, то вакцина в Україні може бути в наявності в другій половині 2021 року для людей вразливих груп населення”, – зазначив Хабіхт.

Читайте також  “Встромив Володі ножа в артерію”: кривава різанина на Великдень забрала життя 23-річного хлопця

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.