Названо головні побічні дії вакцини від COVID-19 – відео

Стало відомо про побічні ефекти вакцинації від коронавирусной інфекції COVID-19 препаратами, які зробили компанії Pfizer і BioNTech і Moderna. Так, у приблизно 1% вакцинованих може піднятися температура, і з’явиться запаморочення.

У той же час, вакцина, через яку ускладнення будуть більш серйозними, ніж підвищення температури, головний біль і втому, ніколи не потрапить на ринок, заявив генетик Олександр Коляда.

Також експерт зазначив, що люди, які вже перехворіли COVID-19 і виробили антитіла, можуть не робити щеплення.

«Вакцинуватися потрібно. Це одне з найбільших винаходів минулого століття. Нехтувати не можна, тому що ніякого іншого препарату від коронавируса у нас не буде », – пояснив генетик.
Він також розповів, що дві вакцини проти COVID-19 розробляють компанії Moderna і Pfizer – фармацевтичні гіганти з хорошою репутацією.
https://www.youtube.com/watch?v=NJzU3uRvBXY&feature=emb_title&ab_channel=%D0%A1%D0%BD%D1%96%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BA % D0% B71% 2B1

На даний момент вчені точно не знають, скільки у людини буде тривати імунітет до COVID-19. Але якщо порівнювати з аналогічними випадками, вона може працювати від півроку і до кінця життя.

Вакцини від коронавируса почнуть поширюватися вже з січня 2021 року. При цьому в Україні вони, скоріше за все, з’являться в квітні.
«Звичайно, вони будуть не на полицях аптек. Спочатку потраплять до тих, хто буде розподіляти їх за призначенням. Думаю, десь влітку ми зможемо купити їх в аптеках », – зазначив Коляда.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.