Місія ВООЗ завершила роботу у Китаї, яка з’ясовувала походження COVID-19

Група експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), яка з’ясовувала походження коронавірусної інфекції, завершила місію у Китаї.

Про це заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус на брифінгу 3 серпня, пише 24 канал.

Нагадаємо, що робота місії полягала у тому, щоб підтвердити або спростувати теорію про те, що коронавірус може мати штучне походження і його могли розробити в лабораторії. До цього часу фактів, які б справді могли підтвердити цю версію, немає.

“Одним з напрямків, які ми продовжуємо вивчати, є походження вірусу, що викликає COVID-19. Передова група ВООЗ, яка здійснила поїздку до Китаю, завершила свою місію, що стане основою для подальших спільних зусиль, спрямованих на з’ясування походження вірусу”, – повідомив Гебреєсус.

Результатом роботи місії стало створення експертами ВООЗ та Китаю документа “про дослідження і програму діяльності міжнародної групи під керівництвом ВООЗ”. У цю групу увійдуть експерти з Китаю та інших країн.

Епідеміологічні дослідження з метою виявлення потенційного джерела зараження ранніх випадків розпочнуться в Ухані. Глава ВООЗ додав, що докази та гіпотези, сформовані в рамках цієї роботи, стануть основою для подальших довгострокових досліджень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.