“Цей міст – можливість доїхати в Європу через Пасічну”, – Руслан Марцінків

Сьогодні, 18 вересня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків традиційно відповідав на питання франківців.

Одне з питань стосувалося 60 мільйонів гривень, які ВРУ виділяє на будівництво другого моста на Пасічну. Автор запитання поцікавився у мера, “чи йому не соромно, що інша політична сила доробляє за вами міст”.

“Хочу сказати, що цей міст – наша системна робота. Міст не тільки для Франківська, а й для цілої області, це можливість доїхати в Європу через Пасічну. Ми вдячні народним депутатам і всім, хто долучився до того, щоб 60 мільйонів гривень були передбачені на будівництво”, – сказав мер міста.

За словами Марцінківа, на остаточне завершення проєкту цих грошей недостатньо – але до грудня їх слід освоїти, і в будь-якому разі така допомога суттєво наблизить дату закінчення моста і розв’язки.

“Особисто я піднімав це питання і перед прем’єр-міністром, і перед президентом. І маємо певний здобуток. Зазначу, що кошти державних субвенцій протягом останніх двох років суттєво скоротили. Ми б не просили грошей, якби бюджет залишався на рівні 2015-2016 років. На жаль, зараз недофінансовується і освіта, і всі інші галузі. Тож не бачу нічого поганого в тому, що Івано-Франківськ попросив в уряду кошти на міст”, – зазначив Руслан Марцінків.

Після цього він також сказав, що не бере ніяких коштів особисто в Зеленського – адже це гроші платників податків, які живуть зокрема і в Івано-Франківську.

Нагадаємо, що аукціон на будівництво другого моста через Бистрицю Солотвинську відбувся ще у вересні 2017 року. У 2019 році Руслан Марцінків сказав, що місту не завадила б допомога від держави у будівництві. Тоді він попросив у президента Володимира Зеленського 150 мійонів на міст.

Читайте також  У держбюджеті грошей на пасічнянський міст нема: Матвієнко пропонує Марцінківу шукати інвестора

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.