“Я не лякаю нікого! Незадовго ситуація буде шокуюча. Медики змушені будуть з трьох пацієнтів обирати одного..” – відомий інфекціоніст

В Україні і далі зростає кількість хворих на коронавірус. Так, як масова вакцинація від коронавірусу населення планується на початок березня наступного року зупинити пандемію буде достатньо важко, якщо не вживати потрібних заходів.

Так, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, відомий інфекціоніст Андрій Александрін в інтерв’ю “Главкому” зазначив, що навчальні заклади в країні можуть закритися на карантин вже наприкінці вересня.

“Дитяче населення є однією з рушійних сил розповсюдження ГРВІ, зокрема й COVID-19. І найближчим часом зростання захворюваності за рахунок дитячого населення піде ще більше, бо хоч діти й не є групою ризику, вони є носіями. Діти можуть заражати своїх батьків, бабусь і дідусів. Я впевнений, ситуація буде такою: 1 вересня діти пішли до школи, у кінці вересня всі школи закриються”, – зазначає інфекціоніст.

За словами Александріна, населення “дуже розслабилося”, воно не довіряє центральній владі.

“По-друге, за моїми спостереженнями, наразі величезна проблема – внутрішньоколективні спалахи. Одна хвора людина прийшла на роботу на велике підприємство, там почхала-покашляла, усіх позаражала, і за кілька днів отримала лабораторне підтвердження COVID-19. Ось вам і спалах”, – додає він.

Він вважає, що суттєве погіршення ситуації з COVID-19 буде вже за кілька місяців.

“Я не хочу лякати, просто як інфекціоніст розумію: у кінці жовтня – на початку листопада ми отримаємо точно таку ситуацію, яка була навесні в Італії чи Іспанії, коли до лікарні звозитимуть величезну кількість хворих, медики змушені будуть з трьох пацієнтів обирати одного, чиї шанси на одужання найвищі, і лікувати його”, – зазначає лікар.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.