На Прикарпатті Дністровський каньйон завалили сміттям

Ігор Нагірний — відомий у районі краєзнавець, природолюб. Пропагує відпочинок на берегах Дністра, сплави річкою. На своїй сторінці у Фейсбуці мало не щодня поширює десятки знімків із чудовими краєвидами Дністровського каньйону, інформують “Вікна” з посиланням на сайт “Голос України”.

“Не хочеться вже показувати гарні краєвиди Дністровського каньйону, а краще відобразити забруднені сміттям береги. Зверху, з пагорбів, усе чудово. А пройдешся над річкою: практично вздовж – кучугури пластику, скло, використані каністри, підгузки та інший побутовий непотріб”, — розповідає Ігор Нагірний.

“Держава витрачає мільйони гривень на ліквідацію наслідків червневої повені на Прикарпатті. А чому так відбувається, що вода виходить на заплави? Не треба великих наук, щоб зрозуміти. Бо русла маленьких річок і потічків, що впадають у Дністер, позабивані. Вода не стікає швидко, а розходиться в сторони. Немає водовідведення через загати зі сміття. Худобу тепер майже не випасають. Береги — як джунглі з верболозів. У них затримується все сміття, що вода несе із потічків. Після повені — парашути з поліетиленових мішків на кущах, замулений пластик”, — бідкається він.

Каже, що всі про все добре знають. Сільські голови, зокрема. Ніби вдають, що небайдужі до екології, але далі слів не доходить. До потічка, що тече селом Незвисько, потрапляє сміття із вищих за течією Чортівця та Гарасимова. Опісля все це вода несе до Дністра. Так само — з пагорбів прибережних Кунисівців, Копачинець чи інших населених пунктів.

“Директор Дністровського регіонального ландшафтного парку Михайло Ковтун разом із мешканцем Копачинців Іваном Паламарчуком та його молодими односельцями днями провели акцію. Назбирали причеп сміття. То що, мають так щомісяця прибирати за місцевими жителями? А потім бідкаються люди, що хворіють, що погана екологія. А звідки їй стати кращою?” — обурюється

Читайте також  Калуські поліцейські затримали серійного злодія

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.