Вчені з’ясували, чому коронавірус став менше вбивати

В умовах соціального дистанціювання заражений передає лише сліди Covid-19 іншій людині.

Коронавірус 2020 продовжує атакувати світ, проте попри сотні тисяч нових заражень щодня, кількість жертв хвороби дещо зменшилася.

Вчені припустили, що це пов’язано з тим, що коронавірус поширюється в менших дозах, що знижує кількість жертв хвороби і кількість госпіталізацій, пише Daily Mail.

Зменшенню інфекційної дози коронавірусу сприяє соціальне дистанціювання – заражений передає лише сліди Covid-19 іншій людині. У зв’язку з цим симптоми коронавірусу можуть бути не такими серйозними.

Вірусолог з Лондонського університету Святого Георгія Елізабетт Гроппеллі, заявила, що при впливі меншої кількості вірусу, заражається менша кількість клітин в організмі.

“Тому у вашої імунної системи є час, щоби дати відповідь. Якщо ви заразите одразу багато клітин, ви вже починаєте з дороги назад”, – сказала медик.

При цьому вчені зазначили, що Covid-19 ще недостатньо вивчений, щоби визначити, чи є він дозозалежним. Водночас інші віруси, включаючи SARS і MERS – коронавіруси, що викликали два попередні пандемічні спалахи – слідують цій схемі.

Професор Венді Барклай, завідувач кафедри інфекційних хвороб Імперського коледжу Лондона, порівняла інфекцію та імунну систему людини з арміями по різні боки битви.

“Армії нашої імунної системи важко боротися з дуже великою вірусної армією. Таким чином, якщо ви будете стояти подалі від когось, коли людина дихає або кашляє, найімовірніше, ви отримаєте меншу кількість вірусних частинок і заразитеся більш низькою дозою”, – зазначила Барклай.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.