“Це буде щось нестерпне”: у МОЗ прогнозують збільшення кількості хворих на ковід удвічі

Майже у два рази може зрости кількіть хворих на ковід уже найближчим часом. Найбільше навантаження ляже на сімейних лікарів та медиків, які роблять хворим тести для визначення ковіду. Загалом у МОЗ очікують, що за добу через заразний штам Омікрон додаватиметься 60 тис. нових хворих, тоді як минулого тижня цей показник в середньому складав 34 тисячі.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу, пише УНІАН.

Він зазначив, що четвертий тиждень поспіль в Україні фіксується зростання кількості нових випадків коронавірусної хвороби.

“В Україні приріст нових зареєстрованих випадків за поточні сім днів склав +44%. Тобто це перший тиждень з чотирьох останніх, коли кількість випадків за тиждень не подвоїлась. Відповідно до наших прогнозів, у найближчі два тижні ця цифра ще може зрости – до 60 000 осіб на добу”, – заявив міністр.

Він пояснив, що враховуючи досвід інших країн, де від початку зростання захворюваності до піку проходить близько одного місяця, а в Україні зростання триває чотири тижні поспіль, на наступному, п’ятому тижні, також очікується зростання захворюваності, а уже з сьомого тижня захворюваність, ймовірно, почне стабілізуватись та знижуватися.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.