Прикарпатський лікар-хірург з великим досвідом не витримав і рубанув всю правду про ковід “Я був свідком того, як

Дорогі краяни, я лікар-хірург Коломийської ЦРЛ.

 

Хочу щиро поділитися своїми враженнями про небезпеку COVID-19.

Працюючи під час пандемії у хірургії, я звичайно неодноразово вимушено контактував з вірусними хворими, а деяких я і оперував.
Тому звичайно перед захворюванням вже був напевно вірусоносієм і тому раптово захворів вже знаходячись у відпустці. Так як медик, я надіявся,знаходячись на самоізоляції амбулаторно справитись з хворобою.

Але потрапивши немалі кошти, на 10-тий день захворювання я змушений був лягти у лікарню зі значним погіршенням стану. Завдяки високій кваліфікації та досвіду лікарів нашої лікарні covid- відділення (зав.Савицька Наталія Романівна, Власюк К. К. та начмед Клапко І. Р. і звичайно наших рятівниць чудо-медсестер, мені вдалось досить швидко справитись з цією підступною хворобою.

Я, як хірург з досвідом, був приємно вражений кваліфікацією наших лікарів, медсестер, новітнім обладнанням і злагодженістю в роботі!
Не раз був свідком врятування важких хворих, з ураженням більше 75%легень, але на жаль, були і будуть випадки неефективного лікування
Причини летальних випадків- пізня госпіталізація, самолікування та важкі супутні патології. Держава виділила величезні кошти на лікування таких хворих(на одні тільки лікарські препарати іде до 2 тисяч гривень в день!!!) Але крім цього, пацієнти змушені витрачати і свої кошти на придбання ліків, які не передбаченні державною програмою. Тому, закликаю кожного земляка дотримуватись відповідних засобів захисту! Бережіть своє здоров’я і здоров’я інших!

P. S. Регулярне недофінансування медицини, поверхневе ставлення адміністрації лікарні до потреб медиків, а інколи просто хамського відношення влади та й несвідомих громадян, призвело до плачевного стану в медицині. І тільки завдяки неймовірним потугам медиків при мізерний оплаті праці, вдалось організувати належне надання допомоги від спалаху covid-19 на Коломийщині.

Читайте також  “Заберіть її собі!” – у Калуші п’яний батько віддав дитину соцслужбам

Хвала молодим та сміливим терапевтам, реаніматологам, неврологам, хірургам, ЛОРам, кардіологам та інтернам, а також досвідченим і відповідальним медсестрам стаціонару!

Я вірю, що ми в подальшому належно оцінимо їхню жертовну працю і обов’язково справимось з пандемією.
А занепад ініфекційної служби необхідно негайно виправити і наказати винних!

Розхвалена сімейна медицина виявилась не готовою до спалаху епідемії і тут причина не тільки у не відповідній кваліфікації сімейних лікарів, але відсутності конкретних директив та протоколів лікування. Разом з тим, їм можна тільки поспівчувати з таким напливом хворих та нехтування людьми елементарними правилам захисту…
Є загроза розповсюдження вірусу серед молодших верств населення.

“Порізана” педіатрична служба ще якось справляється зі стриманням епідемії і є надія на те, що дитячий організм легше переносить інфекцію. Хоч на жаль є ослаблені та хронічно хворі діти, які вразливі до таких випробувань. Тому, дорогі батьки, будьте дуже пильні і бережіть їх від зайвих контактів. А педіатричну службу слід негайно підсилити і відродити роботу дитячої поліклініки, де сконцентрувати надання такої допомоги.

І я знову звертаюсь до вас, краяни: дотримуйтесь ізоляції якщо захворіли, вчасно звертайтесь до свого лікаря, не сійте паніку, та не звинувачуйте медиків у своїх бідах.

Коломийська базова лікарня готова лікувати важких хворих на COVID, тому довіряйте їм.
Маючи найбільш інформативну комп’ютерну діагностику(на жаль не державну…) ми можемо на світовому рівні лікувати і рятувати важких хворих. Вимагайте у влади міста та району допомогти медицині у цей важкий період вижити і відродитись!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.