Названо дешеві ліки, які знижують ризик госпіталізації пр коронавірусі

Названо дешеві ліки, які знижують ризик госпіталізації пр коронавірусі


Препарат допомагає зменшити запалення.

Дослідники були схвильовані, виявивши, що звичайний дешевий антидепресант також знижує ризик госпіталізації через COVID-19 відповідно до їх дослідження.

Препарат флувоксамін прописують для лікування ОКР майже 30 років. Але дослідники почали з’ясовувати, чи може він знайти інше застосування після того, як вибухне пандемія. Це пов’язано з тим, що препарат може зменшити запалення, тому експерти сподівалися, що він може знизити ризик серйозної реакції організму на інфекцію. Про це пише Express.

Результати клінічного дослідження показали, що це допомагає знизити ймовірність пацієнтів з високим ризиком COVID-19, які потребують госпіталізації або тривалого медичного нагляду. Це може призвести до появи абсолютно нового набору рекомендацій щодо COVID-19 у всьому світі.

За скромну плату всього в 3 фунти (110 гривень) за 10-денний курс, це може бути виходом для бідніших країн.

Результати дослідження були опубліковані в середу групою дослідників із Канади, США та Бразилії.

Доктор Девід Боулвар, вчений-інфекціоніст з Університету Міннесоти, сказав, що флувоксамін «не є новими блискучими та дорогими ліками». Він додав: «Хороша річ у тому, що має відомий профіль безпеки».

У дослідженні, опублікованому в The Lancet Global Health, взяли участь майже 1500 пацієнтів із Covid-19 у Бразилії, яким давали флувоксамін або плацебо.

Результати показали, що препарат на третину зменшив частоту госпіталізації або тривалого медичного спостереження.

Але вчені, які не брали участь у дослідженні, мають питання про дозування, оскільки, як повідомляється, деяким пацієнтам було важко впоратися з ліками, і їм довелося припинити його прийом.

У тих, хто закінчив свою програму, препарат знизив потребу в госпіталізації ще значно – на дві третини. Флувоксамін також знизив можливість смерті від коронавірусу.

Читайте також  У Туреччині намагаються врятувати 10-річну українку Анастасію Трофимюк. Молитва, віра, надія на Бога творить чудеса

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.