Чоловік вдруге захворів на коронавірус впродовж 3 місяців: симптоми кардинально змінилися

Після видужання від коронавірусу чоловік занедужав на COVID-19 знову, проте цього разу симптоми хвороби повністю змінилися.

Як інформує “Obozrevаtel”, про це розповів американський терапевт Д. Клей Акерлі. Після успішного лікування від коронавірусу його пацієнт двічі отримав негативні результати тесту на COVID-19.

Однак за три місяці після одужання він знову звернувся до лікаря з симптомами коронавірусу. Цього разу вони були важчими.

“Під час першої інфекції мій пацієнт відчував легкий кашель і біль у горлі. Його друга інфекція, навпаки, була відзначена високою температурою, задишкою та гіпоксією, що призвело до необхідності багаторазово відвідувати лікарню”, – написав медик.

Він також зазначив, що після спілкування з колегами з’ясував, що його пацієнт не самотній. Лікар навів приклад двох жителів Нью-Джерсі, які заразилися COVID-19 вдруге майже через два місяці після повного одужання від першої інфекції.

“Не у всіх людей виробляються антитіла після інфекції. Деякі пацієнти, і особливо ті, у кого симптоми майже не розвивалися, відразу після зараження виробляють імунітет, який може швидко згаснути”, – повідомив Акерлі.

Він наголосив, що повторні інфекції протягом короткого періоду часу є особливістю багатьох вірусів, включно з іншими коронавірусами. Так, якщо деякі пацієнти з COVID-19 заразилися повторно, це не буде особливо незвичайним”, – підсумував лікар.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.