З Івано-Франківська стартував двохсоткілометровий веломарафон (ФОТО)

В Івано-Франківську, Тернополі та Львові одночасно відбувся двохсоткілометровий веломарафон. За правилами, подолати цю відстань спортсмени мали за 13 годин 30 хвилин.

В Івано-Франківську стартувало 17 учасників. В одного з велосипедистів посеред дистанції зламався велосипед – тож він не зміг фінішувати, пише Фіртка з посиланням на Суспільне.

Лідером перегонів став Іван Ксенюк – велосипедист з 11-річним стажем. 200 км він здолав за 6 годин 28 хвилин. У червні цього року він став першим в бреветі на 300 км. Каже, карантин майже не вплинув на форму – хоча змагань і поменшало, особисті заїзди та тренування тривали.

“Нормально їхалося. Погода хороша – достатньо прохолодно, не жарко зранку. Траса не змінилася – така, як була весною. Більша частина дистанції співпадає з тією, що була весною – просто на 100 км коротша”, – розповідає Іван Ксенюк.

Володимир Чернишенко теж велосипедист зі стажем, на довгих дистанціях змагається вже п’ять років. Під час заїзду отримав “бойову” травму – через неуважність заїхав на бордюр і впав. Говорить, від серйозних травм врятували невисока швидкість та шолом. Не зважаючи на таку прикрість, участю у веломарафоні задоволений.

Він розказує, що задоволений своїм сьогоднішнім результатом.

“Саме в цій події, яка відбувається кожен рік, я беру участь третій рік поспіль. У мене результати були такі: перший рік – вісім “з копійками” годин, другий рік – 7 год. 56 хв., сьогодні – 7 год 27 хв. Фактично на пів години я покращив результат. Особисто для мене – пів години – це дуже великий результат”, – говорить чоловік.

Через червону карантинну зону на фініші лише організатори та власне спортсмени. Сім’я Янкевич – єдині, хто прийшли зустріти свого сина Артура. Батько учасника змагань Іван Янкевич каже, що вони всією сім’єю катаються на велосипедах, але професійно не займаються цим видом спорту.

Читайте також  Тіна Кароль оголила груди й ноги в ефектній сукні (фото)

Його син Артур Янкевич прийшов четвертим, дистанцію подолав за 7 год 29 хв.

Для 17-річного хлопця ці перегони другі, тож результатом він задоволений: “Маршрут класний – дорога не дуже, але вийшло гарно проїхати від Рогатина”.

Маршрут з нелегких, каже представниця організаторів перегонів – клубу ГО “Franko Bicycle Club” Еліна Яблончук. Стартували велосипедисти у Франківську. Далі їхали через Тисменицю, Монастириськ, Бережани, Рогатин, Галич і повернулися до Франківська. Сумарний набір висоти маршруту – 1200 метрів.

“Маршрут середньої складності тому, що ділянка між Бережанами і Рогатином бажає бути кращою – там є і бруківка, і ґрунтовка, і левова частка набору висоти. і є кілька складних підйомів з поганим асфальтовим покриттям. Це є хороше випробування для рандоннерів і їхніх велосипедів”, – пояснює Еліна Яблончук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.