“На заробітки більше не поїдуть”: Шмигаль розповів, коли та на скільки в Україні зросте середня зарплата

Кабінет Міністрів розраховує збільшити середню зарплату в Україні до 15 тисяч гривень до 2022 року.
Таку заяву зроббив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телеканалу “Україна 24“.

“Ми прораховуємо поетапне зростання середньої заробітної плати. Тобто, якщо зараз вона в межах 11 тис. грн, то наступного року це може бути 13 тис. грн, і, відповідно, до 2022 року – до 15 тис. грн. Це доволі оптимістичний сценарій. Звичайно, багато залежить від бізнес-середовища, від того, в яких умовах перебуватиме економіка. Але при макропрогнозі, який зробило Міністерство економіки, при тих показниках зростання ВВП, при оптимістичних очікуваннях бізнесу – цілком досяжні показники”, – розповів Шмигаль.

За його словами, середня зарплата у розмірі 15 тисяч гривень стане чинником, який доззволить утримати велику кількість українців від поїздок на заробітки за кордон.

Відтак, глава уряду також сказав, якими мають бути середня зарплата і пенсія, щоб вистачало на життя:

“15 тис. грн середня зарплата. Напевно, було б добре, щоб середня пенсія була в Україні як мінімум 30% від середньої зарплати… Тобто, п’ять тисяч. Якщо говорити конкретними фразами, то середня зарплата 15 тис. грн, середня пенсія – 5 тис. грн. Це той рівень, до якого ми маємо прямувати. Я не кажу, що це ми отримаєм сьогодні, не сприймайте це як обіцянку, а сприймайте це як ті параметри, до яких ми йдемо, і куди ми вестимемо Україну і українців”, – зазначив прем’єр-міністр.

Сьогодні в Україні середня зарплата становить 11 тисяч гривень, а середня пенсія близько 3 тисяч гривень, проте ці цифри, на думку Шмигаля, є надто малими.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.