Ціна на газ в жовтні буде коливатися в районі 4700-5000 грн за тис. Куб.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю телеканалу «Україна 24».

«Це ринок. Є ф’ючерсні контракти, є форвардні контракти. За ним видно, що в жовтні ціна буде коливатися в районі від 4700 до 5000 гривень. На зиму ми ще не бачимо цін, тобто, це знову відрегулює ринок », – сказав він. При цьому Шмигаль додав, що після завершення опалювального періоду ціна на «блакитне паливо» знову знизиться.

Ціна газу в Україні

Газопостачальні компанії в рамках конкурентного ринку природного газу встановили населенню у вересні ціну на газ від 4,4 до 7 грн за куб. м, при цьому мінімальна ціна газу на 64% більше, ніж місяцем раніше, а максимальна – на 42% більше.
У перший місяць роботи конкурентного ринку природного газу, в серпні, ціни на блакитне паливо для побутових споживачів коливалися від 2,67 до 4,7 грн за куб. м.

З 1 серпня в Україні відкрився ринок природного газу для побутових споживачів, які отримали можливість самостійно вибирати собі постачальника газу. Також завершився термін дії публічних спеціальних зобов’язань (ПСО) держкомпанії НАК «Нафтогаз України» для населення, але теплокомуненерго продовжать отримувати газ за регульованою «Нафтогазом» ціною.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.