Вчені виявили несподівану небезпеку орального сексу

Бактеріальний вагіноз викликає симптоми тільки у половини жінок.

Оральний секс може викликати бактеріальний вагіноз, тому що мікроби в роті можуть зруйнувати ті, які природним чином зустрічаються в піхві.

Дослідження показало, що бактерії, які зазвичай зустрічаються в роті, сприяють захворюванню ясен, пов’язані з неприємною інфекцією, повідомляє The Daily Mail.

Бактеріальний вагіноз викликає симптоми тільки у половини жінок, які їм хворіють, але ті, у кого є симптоми, скаржаться на “рибний” запах і незвичайні виділення.

Вчені кажуть, що у жінки може бути більше шансів захворіти вагінозом, якщо вона отримає незахищений оральний секс.

Було виявлено, що бактерії в роті “підтримують” зростання вагінальних бактерій, що викликають захворювання, і ці дві бактерії утворюють “взаємовигідні відносини”, кажуть дослідники.

Мало що було відомо про те, як бактерії з інших частин тіла сприяли виникненню інфекції, і тепер вчені говорять, що необхідно провести дослідження, щоб з’ясувати, чи можуть мікроби статевого члена або ануса викликати її.

Вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго провели дослідження і вивчали, як два типи бактерій взаємодіють у мишей і зразків мазків з піхви людини.

Бактерії ротової порожнини, названі fusobacterium nucleatum, зазвичай не завдають ніякої шкоди, але можуть сприяти розвитку гінгівіту, також відомого як захворювання ясен.

А Вагінальні бактерії Gardnerella vaginalis, як уже відомо, викликають бактеріальний вагіноз, коли порушується звичайний баланс піхви.

Дослідники виявили, що коли дві бактерії об’єднуються, вони, по суті, працюють разом, викликаючи неприємну інфекцію.

Було виявлено, що F. nucleatum збільшує специфічний тип активності ферменту в піхві, названий активністю сіалідази, який забезпечує паливо для росту G. vaginalis.

Дослідники заявили, що поєднання цих двох факторів і призвело до “колонізації”.

Читайте також  В Україні можна по-новому потрапити на прийом до лікаря

Вони припускають, що ефект досягається за рахунок прямого контакту між ротом і піхвою, що дозволяє бактеріям переміщатися від одного до іншого в слині.

Доктор Льюїс, який працює в гінекологічному відділенні, і її колеги сказали, що відкриття додало ще один вимір до їх розуміння БВ. Раніше, за їхніми словами, вважалося, що це викликано відсутністю корисних бактерій, так званих лактобацилами.

Вчені заявили, що навіть невелика кількість бактерій може почати описаний процес “колонізації”, припускаючи, що одного лише орального сексу може бути достатньо.

БВ-дуже поширена інфекція, яка в якийсь момент вражає близько третини жінок. Зазвичай це нешкідливо і може бути вирішено за допомогою антибіотиків, але у деяких жінок це може бути повторюваною проблемою і вимагати більш тривалого лікування.

Невеликий ризик викидня або ускладнень може виникнути в результаті розвитку БВ під час вагітності, але він “не викликає проблем у більшості вагітностей”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.