Прикарпатські юнаки та дівчата поповнили лави офіцерів запасу (ФОТО)

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулась урочиста церемонія складання Військової присяги на вірність українському народові курсантами, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу на кафедрі військової підготовки.

Про це інформують в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті, передає Фіртка.

“Запорукою незалежності будь-якої держави є її армія, а основою армії є її офіцерський склад, який залишатиметься відданим Військовій присязі на вірність українському народові. Закликаю вас, панове офіцери, сумлінно, самовіддано служити Україні, твердо і непохитно стояти на сторожі свободи та незалежності нашої держави”, – зазначив у привітальному слові начальник кафедри військової підготовки, полковник Андрій Станецький.

Цьогорічна пандемія завадила приїхати на урочисту церемонію усім батькам курсантів, але серцем і душею вони були з ними тут, на оновленому спортивному комплексі ІФНТУНГ імені А. П. Гемби, де з дотриманням усіх вимог карантину й відбувся урочистий ритуал.

На полі спорткомплексу вишикувались близько сотні майбутніх офіцерів запасу, які пройшли навчання за програмою військової підготовки та завершили навчання за програмою військової підготовки фахівців служби пального.

Випускники представляють 10 закладів вищої освіти Івано-Франківська та інших міст України. Майбутні офіцери успішно пройшли навчальний збір, закріпили практичні навички й вміння та склали випускні іспити.

Серед них є учасники АТО/ООС, що вже мають досвід служби в Збройних Силах України.

Хвилиною мовчання учасники урочистостей згадали тих, хто відстоював цілість і незалежність України та віддав за це власне життя. А після — урочистий момент складання Військової присяги, за яким спостерігали представники командування гарнізону та професорсько-викладацький склад вищих навчальних закладів. Зокрема, підтримати новоспечених офіцерів запасу прибули тимчасовий виконувач обов’язків Івано-Франківського обласного військового комісара полковник Юрій Верановський, заступник директора з навчальної та виховної роботи Івано-Франківського юридичного інституту Національного університету «Одеська Юридична Академія» Олег Безносюк, завідувач кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, полковник Анатолій Пономаренко.

Читайте також  Чи заборонять виїзд за кордон юнакам 15-17 років: пояснення Держприкордонслужби

Проректор із науково-педагогічної роботи та тимчасовий виконувач обов’язків ректора ІФНТУНГ, учасник АТО, професор Сергій Куровець від університетської адміністрації привітав курсантів:

«Складання Військової присяги є святом, що уособлює доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, захисників та визволителів рідної землі. Я хочу висловити подяку викладачам КВП, які вчили курсантів професії захисника Батьківщини. І тим, що ви здобули необхідні знання, навички та досвід, насамперед зобов’язані їм. Бажаю нашим курсантам, щоб їхня військова спеціальність була їм тільки на добро, щоб їм не довелось пережити ті жахіття, які пройшли тисячі наших доблесних воїнів на війні з агресором на Сході Україні».

Полковник Юрій Верановський подякував батькам, які виростили своїх дітей справжніми патріотами та сміливцями та побажав офіцерам миру, злагоди та доброї долі. А поблагословив захисників України та побажав Божої опіки в ратній справі священник — отець Михайло.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.