Щеплення від коронавірусу: у ЄС зробили важливу заяву

Країни Європейського союзу, Великобританія і партнери по ЄС узгодили план вакцинації від COVID-19, що передбачає щеплення не менше 40% населення. Цей план суперечить рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо вакцинації. Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Мета ЄС з ранньої вакцинації удвічі вище мети, поставленої ВООЗ, яка рекомендує закупити вакцини спочатку для 20% найбільш вразливих людей у світі через глобальну схему закупівель.

Документ відносить до “пріоритетних груп” понад 200 мільйонів осіб з 450 мільйонів населення ЄС, включаючи людей з хронічними захворюваннями, літніх людей і працівників охорони здоров’я.

Здорові люди, які працюють у найважливіших державних сферах, таких як освіта і громадський транспорт, також включені в пріоритетну групу. Додавання цієї групи підвищило б первісну мету вакцинації ЄС до більш ніж 40% населення.

Мета плану полягає в тому, щоб досягти стадного імунітету для населення ЄС.

Водночас гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Гебрейесус закликав рівномірно розподілити у світі вакцину від коронавірусу; він просить уникнути націоналізму в цьому питанні.

Гебрейесус закликає зробити так, щоб в першу чергу вакцину отримали медпрацівники та люди старше 65 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.