У Міносвіти розповіли про премії вчителям за дистанційну роботу

Освітян можна преміювати за дистанційну роботу, повідомили у профільному міністерстві

Працівникам закладів освіти, які проводять заняття в умовах дистанційного навчання, можуть бути встановлені відповідні надбавки.

Про це йдеться у відповіді Міністерства освіти і науки на звернення Профспілки працівників освіти і науки, повідомляє портал osvita.ua.

В освітньому відомстві зазначають, що відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, оплата праці педагогічних працівників установ і закладів освіти провадиться виходячи із встановлених ставок заробітної плати (посадових окладів) з урахуванням підвищень, фактичного обсягу педагогічної роботи, доплат та надбавок.

Вчителям, викладачам закладів освіти, які на період карантину були переведені на роботу в гнучкому та/або дистанційному режимі виплачувалась заробітна плата на загальних підставах з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації.

Також у Міносвіти повідомляють, що керівникам закладів надано право у межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах доходів і видатків, установлювати працівникам цих закладів конкретні розміри посадових окладів та доплат і надбавок до них.

«Зокрема, працівникам закладів освіти, які проводять заняття в умовах дистанційного навчання, керівником закладу може бути установлена надбавка за складність і напруженість у роботі у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки)», – повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Нагадаємо, у Міносвіти запропонували новий формат святкування 1 Вересня у школах.

До слова, Міністерство освіти і науки оприлюднило рекомендації для підготовки шкіл до навчального року під час пандемії коронавірусу.

Як повідомлялося, в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет доручив закладам освіти готуватись до нового навчального року.

До слова, згідно опитування, дистанційну освіту під час карантину підтримує лише третина українців.

Читайте також  Школярам по всій країні приготуватися: до МОН звернулися із важливою заявою з навчання

Як повідомлялося, прем’єр-міністр денис Шмигаль обіцяє, що 1 вересня діти підуть до школи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.