На уроках християнської етики священик роздав школярам анкету про дoшлюбний зв’язoк

Проблема уроків християнства у школі досить гостра у нашій країні. Новим приводом для розмов на цю тему став пост киянки Мар’яни Литвинюк у спільноті «Батьки SOS» у Facebook, пише “Експрес”.

«Доброго дня шановні батьки та педагоги, які, можливо, тут присутні. Сьогодні я втратила дар мови, коли мені довелося прочитати посилання від мами моєї племінниці. Дитина навчається у 8 класі, хоча до школи пішла у 5.5 року (зараз дитині повних 12 років). Навчається дитина в класі, де є такий предмет, як християнська етика, яку проводить у школі місцевий священик. Я не буду голослівною, просто запропоную на Ваш розсуд анкету цього служителя церкви дітям, яким 12 років. Може я чогось не розумію… Дайте пораду», – попросила жінка допомоги у користувачів групи.

Жінку обурили запитання iнтuмнoгo характеру. Зокрема, діти повинні були відповідати на запитання про співжиття до шлюбу. При цьому опитування було анонімним, і самі питання не мали на меті визначити, був у учня iнтuмний досвід чи ні. Ймовірно, таким чином священик мав намір «прощупати» дітей і вирішити, чи варто піднімати з ними згадану тему на заняттях.

Пост зібрав багато відгуків – більше сотні коментарів та десятки поширень. Одні читачі називають священнослужителя збoчeнцeм: мовляв, яке він має право ставити такі запитання дітям. Інші ж читачі зазначили, що діти не те, що про це у такому віці знають, а і часто займаються ним. Тому нічого особливого вони в такій анкеті не побачили.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.