Симптоми коронавірусу в Україні змінилися: інфекціоніст вказала на важливий нюанс

Інфекціоніст Євгенія Менжуліна заявила, що влітку коронавірус став менш агресивним, ніж був навесні, а також прокоментувала введені карантинні обмеження та їх ефективність.

Про це вона повідомила в ефірі телеканалу “Україна 24”.

За словами Менжуліної, природний фактор − сонце − має бактерицидний ефект, який впливає на швидкість поширення вірусу. Однак зараз ризики такі ж, як були навесні.

“Вірус зараз не такий агресивний, і клінічні симптоми менш важкі, ніж були навесні. Ми встигаємо надати допомогу і встигаємо швидко відреагувати на легкі і середні ступені тяжкості, не заводячи людини на ШВЛ, екстракорпоральну оксигенізацію (насичення організму киснем через кров), більш важкі процедури “, − сказала Менжуліна.

Також Менжуліна прокоментувала карантинні заходи. На думку лікаря, “повністю зупиняти життя немає необхідності, досить дотримуватися правил”.

“Не потрібно зупиняти все до такого колапсу, як було навесні. Люди просто вже втрачали розум, це було важко пережити… Зараз є можливість, є ліжка, є лікарські потужності, задіяно майже все, опорні лікарні ще не розформовані, це нас рятує від колапсу.

Якщо все позакривати, то будуть переповнені ще і психіатричні відділення, паніки буде більше і звернень зовсім не з інфекцією, а просто з психозами. Це нам дає зайву роботу, відбирає зайвий час на дообстеження людини, яка до вірусу не має відношення “, − сказала Менжуліна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.