З вересня можливе «змішане навчання», але не для першачків

У міносвіти думають впровадити з вересня змішане навчання, тобто уроки проводитимуться як дистанційно, так і в класах. Але для того, щоб школи могли повноцінно функціонувати в такому режимі, на обладнання потрібні гроші. І тут міністр Шкарлет сподівається «на батьків, які допоможуть школам». Таку ідею він днями озвучив під час засідання комітету з питань освіти науки та інновацій.

А що робити батькам, які не мають коштів або читали закон «Про повну загальну середню освіту», який гарантує якісну освіту за бюджетні кошти, а не за кошти батьків, — поки неясно. Орієнтовно через тиждень міністерство освіти і науки надішле закладам освіти рекомендації щодо організації навчання в умовах пандемії. Після того, як отримає їх від санітарної служби. Поки розглядають три сценарії навчання, залежно від епідеміологічної ситуації: Перший варіант: найменш ймовірний — це низький рівень захворюваності, відвідування закладів досвіди дозволено в звичайному режимі. Другий варіант: високий рівень захворюваності — тоді навчання забезпечують повністю дистанційно. Третій варіант: найбільш ймовірний — середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечують у змішаній форм, як дистанційно, так і в закладах освіти, з дотриманням правил дистанціювання і гігієни.

У міносвіті запевнили, що у будь-якому випадку повністю дистанційне навчання для дітей початкових класів міністерство рекомендувати не буде. — Дітей з першого по четвертий клас неможливо втримати біля телевізора чи комп’ютера впродовж тривалого часу, — говорить міністр Шкарлет. — Повністю дистанційна форма для молодшої школи не прийнятна. У департаменті освіти Вінницької міської ради готуються до різних сценаріїв.— В якому форматі працюватимуть школи у вересні, поки нам чітких вказівок зверху не давали, — розповідає очільниця міського департаменту освіти Оксана Яценко. — Поки у навчальних закладах міста йдуть ремонтні роботи. Ми готуємося до будь-якого розвитку подій.

Читайте також  «Якщо ти не пишеш, залишаєшся дурним», - вчителі вимагають більше диктантів та творів у школах

Головне завдання — щоб учні і вчителі знаходилися в безпечному середовищі. Сподіваюся, що початкова школа не навчатиметься дистанційно. Я, як педагог з досвідом, не уявляю як першачків можна навчити онлайн читати чи писати. Стосовно учнів середніх і старших класів — вони навчатимуться частково у закладах, а частково — дистанційно. Зокрема, в міносвіті йшлося про формат, у якому частина учнів відвідує урок у класі, а решта — спостерігає за ним онлайн. Наступного дня учні міняються. Також можливе навчання у різні зміни, скасування масових заходів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.