Про посвідчення водія можна забути на пів року: Українців попередили про відповідальність за популярне порушення ПДР

У разі несправності автомобіля водії можуть зіткнутися не тільки зі штрафами, але й з ризиком втрати водійських прав.

Правила дорожнього руху в Україні визначають різні несправності автомобіля, які забороняють його експлуатацію.

На жаль, не всі водії дотримуються цих правил і продовжують ризикувати, експлуатуючи свої транспортні засоби з порушеннями.

Патрульна служба має право виписувати штрафи за найпоширеніші порушення і навіть може призупинити дію водійського посвідчення на строк до шести місяців.

Одним з таких порушень, яке може призвести до штрафу, є водіння з непрацюючими габаритними вогнями.

Виявити таких порушників, особливо вночі, відносно просто.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), водіям, яких спіймають за кермом з непрацюючими габаритними вогнями, загрожує штраф у розмірі 340 гривень.

Якщо порушення повторюється протягом року, водійське посвідчення може бути вилучено на строк від трьох до шести місяців.

Правила дорожнього руху в Україні чітко визначають, що кожен водій повинен переконатися, що його транспортний засіб знаходиться в належному робочому стані перед тим, як виїхати на дорогу.

Однак водіям може бути складно стежити за тим, чи всі лампочки працюють під час руху. Якщо лампочка перегоріла під час поїздки, це не вважається адміністративним правопорушенням. Тим не менше, водій повинен негайно вжити заходів для усунення несправності.

Якщо габаритні вогні виходять з ладу під час руху і водій не знає про це, це не вважається адміністративним правопорушенням. Натомість це дає можливість оперативно вирішити проблему. У таких випадках будь-які штрафи, накладені поліцією, будуть вважатися незаконними і підлягають скасуванню у встановленому законом порядку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.