«За майбутнє» Івано-Франківська – ЗА українську мову

Представники партії «За майбутнє», депутати Івано-Франківської міської ради Володимир Олійник, Мстислав Тарас та Віталій Мерінов під стінами Конституційного Суду в Києві влаштували акцію на підтримку мовного закону.

За майбутнє на протсті за мову

Сьогодні Велика палата Конституційного Суду розпочала розгляд справи за поданням 51 народного депутата про конституційність закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Нардепи вважають, що він дискримінує російську та інші мови нацменшин в Україні, а також утискає громадян за мовною ознакою. Натомість депутати з Івано-Франківська переконані: єдиною мовою в нашій країні повинна бути тільки українська.

За майбутнє на протсті за мову

«Наше місто є форпостом захисту рідної мови. Пригадую 2012 рік, коли режим Януковича хотів зробити російську мову другою державною, тоді на Вічевому майдані ми організували наметове містечко, в якому близько тижня часу прожили просто неба. Хлопці голодували, їздили в Київ під Український дім. І недаремно. Оскільки коли вмирає мова, вмирає нація. А сьогодні історія повторюється. Тому нам, як ніколи, потрібно об‘єднатися проти наступу проросійських сил та боротися за українську мову!» – зазначив Віталій Мерінов.

За майбутнє на протсті за мову

«Вже шостий рік поспіль триває війна на східному фронті з російським окупантом. Ми не маємо права надати проросійським депутатам, які сидять у Верховній Раді, розпочати внутрішній наступ масштабної русифікації. Ми поважаємо мову нацменшин, але ми проти російської агресії та окупації! Українська – єдина державна мова», – зазначив Мстислав Тарас.

Разом із представниками Нацкорпусу депутати тримали плакати з написами “Українська – єдина державна мова”, “Коли вмирає мова – вмирає нація”, «Ні – русифікації, Так – українізації».

“Ми вважаємо, що українська мова має бути державною. І ні суд, ні Президент, ніхто при владі не повинен маніпулювати державницькими символами і цінностями”, – сказав депутат Івано-Франківської міськради Володимир Олійник.

Читайте також  Італія з партнерами замовили 400 млн доз вакцини від COVID-19: названо дати

За майбутнє на протсті за мову

Представники партії «За майбутнє» обіцяють і надалі відстоювати українську мову. Наступне засідання у цій справі Конституційний Суд розгляне уже 9 липня.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.