“Замість виписки – реанімація”: штам “Дельта” продовжує вражати своєю непередбачуваністю

Коронавірус, особливо його агресивний індійський штам “Дельта”, продовжує дивувати і ошелешувати лікарів своєю непередбачуваністю і підступністю. Хворим вже не вистачає кисню у лікарнях, натомість, деякі з тих людей, яких вже мали виписувати, знову опиняються у реанімації – в них виникають ускладнення, які до останнього залишаються непомітними.

Про ситуацію, що насправді дивує, під час брифінгу 2 листопада розповів Роман Курулюк, лікар-анестезіолог, завідуючий ковідного відділення міської лікарні №1 в місті Чернівці.

“Ситуація наразі важча з пацієнтами, ніж була під час попередніх хвиль. Але “Дельта” виявився набагато підступнішим, ніж ми очікували. Збільшилося споживання кисню набагато. Хворі потребують кисню в рази більше. Навіть та станція, яку нам влітку змогли поставити, почала вимагати додаткових джерел кисню. Нам просто не вистачає інколи її. Пацієнти надходять у надзвичайно важкому стані. Приблизно 80% пацієнтів надходять із сатурацією нижче 70 – це ті, хто вдома лікувався тиждень-півтора. У нас у реанімації лежить пацієнт, якого взагалі вчора мали виписувати. Але в день виписки його стан значно погіршився і він потребував реанімаційних заходів. От це така підступність “Дельти”, яка має хвилеподібний перебіг”, – повідомив лікар.

За словами лікаря, більшість госпіталізованих хворих – літні люди. Їх, іноді, привозять у лікарню з сатурацією нижче 60. Тобто, людина просто задихається. Лікарні не можуть взяти на себе таке навантаження, тому хворих привозять.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.