Відключення електроенергії: “Укренерго” розповіли, до чого готуватись українцям

У зв’язку зі зниженням температури повітря та збільшенням споживання, можливе виникнення дефіциту електроенергії. Чи відключатимуть споживачів, щоб стабілізувати енергосистему, розповів голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі “Суспільного”.

Ризик дефіциту в енергосистемі зростає регулярно разом із зниженням температури повітря. Енергетики припускають, що українська генерація може не справлятися, але застосування графіків відключення поки що не планують, роблячи ставку на допомогу сусідніх країн.

“Ми не плануємо погодинних відключень споживачів, а прогнозуємо, що справимося силами української генерації. Якщо її буде недостатньо, будемо дивитися і, можливо, попросимо аварійну допомогу в наших сусідів, щоби збалансувати енергосистему”, – заявив глава “Укренерго”.

Володимир Кудрицький закликав українців економити електроенергію, особливо в період, коли навантаження на енергосистему є максимальним. Пікові години припадають на ранок – з 9:00 до 11:00 і вечір – з 16:00 до 18:00.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.