На заході України ТЦК силою витягли водія вантажівки з кабіни та відправили на підготовку

1 грудня, близько 9.00 представники Міжгірського ТЦК на блокпосту у м.Хуст Закарпатської області зупинили вантажний автомобіль, силою витягнули з кабіни водія та відвезли його у ТЦК.

Про це повідомив у Фейсбуці військовослужбовець, водій “На щиті” Олексій Кушнаренко, інформує Цензор.НЕТ.

У коментарі Цензор.НЕТ він зазначив, що водій – працівник його фермерського господарства, офіційно працевлаштований. Він перевозив вантаж із Рені Одеської області, коли його силою витягнули з кабіни та заштовхали в автобус.

За його словами, водій наразі перебуває у навчальній частині у Рівному.

“Зараз він проходить військову підготовку у Рівному і йде служити. Хоча він не ставив за мету ухилятися. Якби йому просто сказали, що, хлопче, через 3 дні тобі з’явитися у ТЦК – питань би не було. Машина дорого коштує, вантаж, відповідальність. Кинути все посеред дороги, коли я тут, на війні. Це ніж у спину…І це робить хто? Мої правоохоронні органи, на які я надіюсь!”, – каже Кушнаренко.

“Він (водій.- Ред.) встиг передзвонити, сказати, що його грузять у автобус, я подзвонив у 2 ТЦК м. Хуст. Там начальник – Жуков Ігор. Вони збрехали, сказали, що немає, а тоді звідти ж хлопця вивезли на навчання. Я тут же написав заяву до поліції. Вони (правоохоронці. – Ред.) знайшли хлопчину і він тоді о 15.30 вийшов на зв’язок і сказав, що його везуть на навчання у Рівне. Водій родом зі Старобільщини, втік з-під окупації, тут ВПО, стояв на обліку. Так з людиною поступити – як зі скотиною, забрали документи, телефон забрали”, – продовжує Кушнаренко.

За його словами, техпаспорт та ключі від вантажівки наразі перебувають у поліцейському відділку. Він також уточнив, що його водій – не єдиний, кого вивезли на військові навчання до Рівного.

Читайте також  Посилення мобілізації: ухвалено рішення про нечувані розширення прав ТЦК

Сам Кушнаренко вкрай обурений ситуацією та вважає, що такі дії представників ТЦК лише шкодять державі і не сприяють бажанню українців мобілізуватися.

“Наше суспільство має бути єдиним, але оце гіркота у душі і не треба це замовчувати. Це несправедливо. Це безпрєдєл. Ми чим відрізняємося від раші – ми європейська держава. У армії ми ще не побороли совковість, відношення до людей, я за те, щоб вище керівництво зрозуміло, що треба по-іншому, може інших людей туди ставити…”, – резюмує Кушнаренко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.