З квітня 2021 року! Україна переходить на облік газу в кіловат-годинах. Що це означає і чи потрібно міняти лічильники

В Україні готується перехід обліку спожитого газу з кубометрів на кіловат-години.

Парламент підтримав законопроект, відповідно до якого з квітня 2021 року може запрацювати облік газу в енергетичних одиницях

Верховна Рада у першому читанні схвалила проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії”.

“За” проголосували 281 депутатів.

“Ключовий наслідок – можливість споживачів оплачувати за фактично надані послуги відповідно до характеристик газу”, – прокоментував заступник міністра енергетики та захисту довкілля України Юрій Бойко.

При цьому, багато українців в паніці, невже доведеться міняти дорогі газові лічильники на нові? Пояснення з цього питання дали в НАК “Нафтогаз”.

Перехід на облік спожитого блакитного палива планується не тільки для побутових користувачів, але і для підприємств теплової комунальної енергетики.

Однак на сьогоднішній день у всіх стоять газові лічильники, що відлічують кубічні метри, але ніяк не кіловат-години. Що ж робити з обладнанням, щоб воно відповідало новим вимогам?

У Національній акціонерній компанії “Нафтогаз України” поспішили заспокоїти громадян. У своєму зверненні представник Нафтогазу повідомив, що газові лічильники міняти ніхто поки не планує.

“Перехід на кіловат-години не вимагає заміни лічильників”, – повідомили в НАК “Нафтогаз України”.

Яким чином старе обладнання буде одміряти кіловат-години замість кубометрів газу, в компанії не пояснили, але підкреслили, що необхідності змінювати газовий лічильник немає і не буде.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.