“Кожен лікар перебуває на передовій”: Зеленський привітав медиків з професійним святом (відео)

У міжнародний День медичного працівника президент України Володимир Зеленський привітав українських медиків і подякував їм за роботу, особливо в умовах пандемії коронавірусу.

Відповідне звернення було опубліковано на YouTube-каналі президента.

“Сьогодні з болем у серці ми не можемо не згадати 43 медичних працівників, які загинули, протидіючи COVID-19. Наразі кожен лікар фактично теж перебуває на передовій, воюючи за наше здоров’я та життя. Українські медики прирівняні до українських військових, які захищають країну на сході. І родини загиблих лікарів у недалекому майбутньому мають отримати відповідні компенсації”, – заявив Зеленський.

Він також нагадав, що 19 червня на засіданні уряду було узвалено низку рішень щодо праці медиків.

“Крім 6,5 мільярда для будівництва по всій країні приймальних відділень, ми додатково збільшуємо витрати на медицину майже на 8 мільярдів. А отже, всі медичні заклади, які через стару реформу опинилися на межі закриття, будуть дофінансовані та збережені. 1,2 мільярда гривень буде спрямовано на екстрену медичну допомогу. А з 1 вересня всім медичним працівникам буде підвищено заробітну плату на 25, 50 та 70 відсотків залежно від їхньої категорії”, – заявив президент.

Президент привітав усіх лікарів, незалежно від категорії – як знаних академіків і лікарів, так і медсестер, медбратів і водіїв швидкої допомоги.

“Для нас ви всі найкращі. Для нас ви всі заслужені. Для нас ви всі Люди з великої літери”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, Шмигаль та Разумков привітали медиків з професійним святом

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.