У МОЗ запевняють, що Україна веде переговори за попереднім замовленням вакцини від коронавируса

Профільний віце-прем’єр-міністр і міністр закордонних справ в терміновому порядку почнуть переговори за попереднім замовленням вакцини від Covid-19. Як повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу, відповідне розпорядження дав президент України Володимир Зеленський.

У МОЗ запевняють, що Україна веде переговори за попереднім замовленням вакцини від коронавируса

– Ця процедура (за попереднім замовленням, – ред.) Триває в даний час. Для нас важливо, щоб в Україні в одній з перших використовували вакцину від COVID-19, яка пройде всі клінічні дослідження, – підкреслив він.

За даними ЗМІ, на даний момент угода про закупівлю 4 мільйонів доз вакцини від коронавируса підписали вже 4 країни. Постачати її буде компанія Astra Zeneca.

Раніше про посилення переговорів на міжнародній арені щодо співпраці в придбанні вакцини проти COVID-19 повідомили і в прес-службі Офісу президента України. Також повідомлялося, що Кабмін готується представити порядок страхових виплат сім’ям загиблих і постраждалих медиків, які борються з коронавірусів. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаль, відповідні постанови розглядатимуть завтра, щоб почати виплати найближчим часом.

В цей час
У список померлих від коронавируса потрапив чоловік, який помер від удару головою

Згідно з офіційними даними, за останню добу від Covid-19 померла 31 людина, що є абсолютним антирекордом за весь час пандемії. Один з померлих – з Донецької області. Однак, як написав на своїй сторінці в Facebook голова Донецької обладміністрації Павло Кириленко, чоловік помер зовсім не від коронавируса, а від черепно-мозкової травми.

– До сумній статистиці смертей додається ще один летальний випадок: вчора в травматологічному відділенні Слов’янської клінічної лікарні помер чоловік з попереднім діагнозом “черепно-мозкова травма”. Він – з контактного кола людей, у яких наявність вірусу було підтверджено раніше. Кілька днів тому у нього був узятий матеріал для ПЛР-дослідження. Поки чекав результатів, знаходився вдома на самоізоляції. Порушив її умови, вийшов з дому і травмувався. Був доставлений в травматологічне відділення, де згодом помер. Розтин показав наявність двосторонньої пневмонії. А отриманий вчора результат ПЛР-тесту на коронавірус виявився позитивним, – зазначив Кириленко.

Читайте також  Вакцинація після перенесеного коронавірусу: у МОЗ назвали точні терміни

Він додав, що випадок внесено в загальне число смертей від коронавируса згідно з діючими умовами статистики.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.