Рада ухвалила закон про культуру, якого вимагав Зеленський

Верховна рада затвердила проєкт закону про державну підтримку сфери культури та креативних індустрій в умовах пандемії СОVID-19, на чому раніше наполягав президент Володимир Зеленський.

Рада ухвалила закон про культуру, якого вимагав Зеленський

Відповідне рішення було ухвалено у другому читанні на засіданні ВСУ 16 червня. За проголосувало 343 з 389 присутніх у залі парламентарів, 17 утрималися.

Зауважимо, що раніше в профільному комітеті заявляли, що очікувані втрати доходу в культурній індустрії й туризмі в Україні за період із 16 березня по 1 травня 2020 року становитимуть 5,8-8,7 мільярда гривень.

Документ законопроєкту №3377 щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого й середнього бізнесу з причини карантину через коронавірус пропонує:

зниження плати за наймання (оренду) майна на вимогу наймача (установи культури) протягом усього часу, коли майно не могло використовуватися в підприємницькій діяльності наймача в повному обсязі через уведені обмеження;

на період карантину та до 31 грудня 2020 року телерадіоорганізації і провайдери програмної послуги, які використовують радіочастотний ресурс, звільняються від оплати 50% вартості послуг Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення;

надаються додаткові можливості для роботи радіо шляхом внесення змін до ЗУ “Про рекламу”;

на період дії карантину та до 31 грудня 2020 року допомога суб’єктам господарювання, які зазнали втрат через обмеження або заборону діяльності в умовах карантину, є допустимою, і одержувачі держдопомоги звільняються від обов’язку повідомлення уповноваженого органу про отримання нової державної допомоги.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.