Ресторани прийматимуть гостей, аеропорт – літаки. В ОДА пояснили, кому дозволили працювати з 5 червня

З п’ятого червня в Івано-Франківській області почав діяти черговий спрощений режим карантину, який у березні запровадили через поширення коронавірусної інфекції.

Про основі зміни і дозволи в роботі на брифінгу п’ятого червня розповіла перша заступниця голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка.

За її словами, віднині дозволена робота закладів харчування у приміщеннях. Умова – відстань 1,5 метри між столиками, розміщення за ними не більше 4 дорослих. Працівники кафе і ресторанів мають бути у засобах індивідуального захисту. Відвідувачі, поки не споживають їжу, мають теж мають бути у захисних засобах, пише “Галка”.

Дозволено проведення релігійних заходів – за умови фізичної дистанції і не більше однієї особи на 5 метрів квадратних у закритих приміщеннях.

Людям, котрим понад 60 років, відтепер можна не дотримуватися самоізоляції.

Дозволені внутрішні авіаперевезення. З 15 червня – міжнародні авіаперевезення. Також є дозвіл проводити пробне і основне ЗНО.

Савка розповіла, що оскільки у лікарнях краю поменшало хворих на COVID-19, або з підозрою на недугу, кількість закладів, де лікують цю хворобу, скоротять з 13-ти до семи.

В ОДА наголошують, аби прикарпатці не забували про дві основні вимоги, які залишаються чинними.

“Хочу наголосити, що залишаються заходи обмежувальні – не відмінений масковий режим, соціальне дистанціювання. Недотримання призводить до збільшення позитивних результатів в нашій області”, – сказала Марія Савка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.