Податок на обмін валют! У Зеленського шокували новою заявою. Українцям ще й за це платити?

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубинський хоче ввести податок у розмірі 1% від операції обміну готівкової валюти, щоб направляти гроші на розвиток спорту.

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський 3 жовтня вніс на розгляд Верховної Ради проект закону, яким запроваджується новий податок у розмірі 1% від операції обміну валюти в готівковій формі, який буде спрямовуватися на розвиток спорту.

«Після спрощення здійснення валютно-обмінних операцій в лютому 2019 року окремі банки запровадили онлайн-купівлю іноземної валюти. Тому запровадження збору на розвиток спорту з операцій з купівлі іноземної валюти у готівковій формі стимулюватиме громадян та суб’єктів господарювання здійснювати операції з продажу та/або купівлі іноземних валют в онлайн-режимі у безготівковій формі без відвідування фінансових установ, їх структурних підрозділів та пункті в обміну валют, — говориться в пояснювальній записці.

На думку авторів проекту закону, «для банків в умовах значної конкуренції на ринку купівлі / продажу іноземних валют це також стане додатковим стимулом для створення умов клієнтам банку для здійснення валютно обмінних операцій в онлайн-режимі в безготівковій формі».

Як повідомлялося раніше, ініціатива Олександра Дубінського, якого пов’язують з Ігорем Коломойським, про створення тимчасової слідчої комісії «Про розслідування діяльності керівництва НБУ і ФГВФО за 14−19 роки» була заблокована спікером парламенту Разумковим.

РЕКЛАМА:

Джерело.