Фільм “Іронія долі” вийшов 45 років тому: як сьогодні виглядають актори культової комедії

Фільм “Іронія долі” вийшов 45 років тому: як сьогодні виглядають актори культової комедії.

45 років тому, в січні 1976 року, на екрани вийшов фільм Ельдара Рязанова “Іронія долі або З легкою парою”. Прем’єра в СРСР була настільки успішною, що вже за тиждень комедію показали ще раз, її подивилися понд 200 млн глядачів. Згодом картина стала невід’ємною частиною новорічних свят і вихідних. До цієї дати theLime пошукав, як змінилися актори фільму.

Андрію Мягкову сьогодні 82 роки. У картині Рязанова актор зіграв головну роль – Женю Лукашина, і вона принесла йому справжню славу та впізнаваність. Крім цього – подальшу співпрацю з режисером і щонайменше ще кілька успішних проектів. Що правда, через роки доволі закритий Мягков зізнався, що саме через цю роль він прожив життя “як людина, яка ходить вулицею, не піднімаючи очей”.

Підшукати актрису на роль Наді виявилося складніше. Кастинг проходили вже відомі на той момент радянські актриси, але одного разу Рязанов подивився польський фільм, в якому грала Барбара Брильська, і зрозумів, що саме її він шукав для комедії “Іронія долі”. Після прем’єри Брильську удостоїли Держпремії СРСР. Сьогодні актрисі 79 років.

Актор Юрій Яковлев, вже відомий на той момент головною роллю в картині “Іван Васильович змінює професію”, був різножанровим, і міг зіграти як у комедії, так і в драматичному кіно. За свою кар’єру Яковлєв зіграв понад 100 ролей, і останньою була роль Іполита у фільмі 2007 року “Іронія долі продовження”. Уже в 2013-му Яковлєва не стало. Йому було 85 років.

Актрисі Лії Ахеджаковій, “Тані з Іронії долі”, сьогодні 82. Народна артистка РФ може похвалитися багатою фільмографією та колекцією ролей у театрі.

Читайте також  У Києві дотла згоріла Tesla Андрія Богдана, у якій Зеленський знімав відеоролики для народу (відео)

Олександру Ширвіндту, який зіграв друга Жені Лукашина на ім’я Павло, сьогодні 86 років. Незважаючи на ролі в картинах “Врятуйте потопаючого”, “Старики-розбійники”, “Іронія долі”, “Фатальні яйця”, він став більш відомий як актор театру, якому приділяв значно більше часу, зігравши понад 100 ролей.

Влітку минулого року актриса Наталія Селезньова, та сама “хороша дівчинка Ліда” з комедії Гайдая, відсвяткувала свій 75-й день народження.

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.