Небезпечніша за коронавірус: вчений передбачив світу нову пандемію

На його думку, вона може призвести до загибелі половини населення Землі.

Потенційним джерелом спалаху нової хвороби він називав птахофабрики
Популярний британський вчений Майкл Грегор заявив, що людство найближчим часом може зіткнутися з пандемією, яка буде страшнішою за коронавірус і призведе до загибелі половини населення Землі.

Потенційним джерелом спалаху нової хвороби він називав птахофабрики, де в “жахливих умовах” утримують мільйони курей. Про це повідомляє Daily Mail.

Зазначається, що Грегор випустив на цю тему книгу, підкріплену 3,5 тис. посилань на різні наукові дослідження. У ній пандемію COVID-19, порівняно з потенційною небезпекою, яка виходить від бройлерів, він назвав “легкою репетицією на двієчку”.

За словами вченого, джерелами смертельних для людини вірусів завжди були тварини. Наприклад, туберкульоз прийшов від кіз, кір – від кіз і овець, віспа – від верблюдів, проказа – від водяних буйволів, коклюш – від свиней, черевний тиф – від тих же курей тощо.

Водночас для того, щоб уникнути нової “пандемії пташиного грипу” Грегор пропонує знищити всіх курей у світі або ж змінити умови їхнього вирощування. Оскільки, вважає він, чим більша скупченість тварин під час їхнього вирощування, тим сильніший ризик опинитися “затягнутими у новий виток невідомої інфекції”.

Також учений радить не годувати курей противірусними препаратами, через які виробляються стійкі до них штами. Хоча загалом він налаштований песимістично.

“Поки на світі є птиці, будуть і пандемії”, – наголосив Грегор.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.