“Штам “Дельта” місяцями ховається у нутрощах, “безкінечна” нудота добиває”: лікарі про поденні симптоми хвороби

Штам “Дельта” дуже активно поширюється Україною, викликаючи в інфікованих все нові нестерпні симптоми і ускладнення. Медики надають інформацію про те, які ознаки хвороби виникають у який день перебігу недуги. Часто вірус може прикинутися звичайною алергією. Наслідки можуть виявитися фатальними.

Як інформує “УНІАН”, у перший день захворювання характерний прояв перших симптомів, серед яких висока температура тіла, гарячковий стан, першіння у горлі, біль в очах, слабкість в тілі, озноб. Все це може супроводжуватися проблемами з диханням, якщо захворювання протікає у важкій формі.

Приблизно на другий день вірус сильно б’є по системі травлення. У багатьох людей з’являються такі симптоми: відмова від їжі та втрата апетиту, частий пронос, блювота і нудота, болі в шлунку. Вони можуть бути виражені не так яскраво, а температура періодично опускається й піднімається.

У наступні дні виникають основні та додаткові симптоми коронавірусної інфекції: висока стійка температура 38-39°С, сухий сильний кашель, слабкість у тілі. Супроводжувати ці симптоми можуть нежить і закладеність, біль у горлі, вологий кашель і мокрота, озноб та біль у тілі. Рідше виникає втрата смаку.

В останній день температура поволі знижується й унормовується, відступають основні симптоми і починається процес одужання. Час лікування для кожної людини різний та триває від однієї до трьох тижнів, залежно від імунітету хворого.

Симптоми штаму Дельта

Коронавірусний штам Дельта швидко поширюється Україною: більшість випадків захворювання восени 2021 року належать саме цьому штаму. Для нього характерні висока заразність і тяжкий перебіг захворювання.

Штам Дельта мало відрізняється від грипу, що робить його виявлення без тесту непростим. Цей штам може викликати неврологічні порушення та погіршення когнітивних здібностей. Коронавірус Дельта здатний розмножуватися в кишечнику навіть через кілька місяців після одужання.

Читайте також  Тeрпнуть пальці рук? Про щo це говорить

Штам коронавірусу Дельта – симптоми та можливі ускладнення:

тривала нудота;

висока температура протягом кількох днів;

нежить;

біль в горлі;

головний біль у перші дні;

діарея;

напади сильного кашлю;

втрата смаку та запаху (рідко).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.