Інколи лікарі безсилі, – головний медик Прикарпаття прокоментував смерть двох породіль

У листопаді в Івано-Франківську від коронавірусу померли одразу дві молоді жінки, які були вагітними. На щастя, малюків в обох випадках вдалося врятувати.


35-річна вихователька дитячого садка «Калинонька» Софія Студент потрапила до лікарні на сьомому місяці вагітності. Медики боролись за її життя, втім 9 листопада вона померла.

Як повідомив журналістці Бліц-Інфо директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко, її дитину вдалось врятували завдяки кесаревому розтину.

«Власне, це був єдиний вихід, коли медики зрозуміли, що її життя висить на волосині. Мушу підкреслити, що лікарі роблять все можливе, аби врятувати кожне життя. Але цей штам дуже сильний і деколи лікарі безсилі. Варто зазначити, ця жінка теж не була вакцинована. Хочу звернути увагу, що вагітним також потрібно вакцинуватись. У людей є деякі перестороги, страхи, але це єдиний метод, який може вберегти від коронавірусної хвороби. Її дитина в задовільному стані, ситуація контрольована. Згодом дівчинку передадуть в дитячу клінічну лікарню»,- розповів Дмитренко.

Нагадаємо, у виховательки дитсадка вдома було ще двоє дітей.

Щодо смерті 33-річної Христини Яремчук, то за словами Ігоря Дмитренка, в ОДА буде створена комісія, яка проведе розслідування та з’ясує всі обставини смерті. Як ми писали раніше, жінка померла у пологовому минулого тижня. Медики заявили, що у неї був коронавірус, зазначивши, що Яремчук також була невакцинована. Втім, рідні звинуватили у смерті Христини лікарів, які, на їхню думку, не зробили жінці кесаревий розтин вчасно.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.