Заробітчани не стали шукати роботу в Україні – глава НБУ

Заробітчани, які повернулися в Україну з-за карантину по всьому світу, не стали шукати роботу на Батьківщині і вже намагаються працевлаштуватися за кордоном.

А частина трудових мігрантів взагалі не поверталась додому через те, що їх лякала перспектива пошуку роботи в Україні. Про це заявив голова Нацбанку України Яків Смолій, йдеться у повідомлення на сайті регулятора.

“Вони радше залишалися без джерела доходів за кордоном, розуміючи, що після карантину зможуть знайти там роботу, ніж були готові шукати її тут. А ті, хто повернувся, тепер змушені конкурувати з “місцевими” звільненими за робочі місця із не завжди співставними зарплатами. Через це вони почали знову від’їжджати на заробітки за кордон, щойно стартувало пом’якшення карантинних обмежень, адже в тій самій Польщі, скажімо, потреба в українських працівниках нікуди не щезла”, – сказав Смолій.

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не блокуватиме виїзд заробітчан за кордон, якщо країна, куди вони їдуть, надасть їм контракт на роботу хоча б на три місяці.

В Італії тимчасово узаконять мігрантів, які працюють у сфері сільського або домашнього господарства, не маючи дозволу на проживання.

У Польщі скасували обов’язковий 14-денний карантин для сезонних працівників.

На Волині поліція затримала злочинне угруповання, яке протягом двох років відправляло українців у трудовое рабство до Польщі.

24 травня до Варшави прибув перший чартерний авіарейс з українськими заробітчанами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.