Науковці знайшли ще один спосіб зараження коронавірусом

Китайські вчені виділили живий штамп SARS-CoV-2 з відходів життєдіяльності пацієнтів, заражених COVID-19, заявивши, що це підвищує ймовірність передачі інфекції через вдихання таких часток.

За словами фахівців, схожим способом заразилися жителі одного з будинків у Гонконзі під час спалаху атипової пневмонії у 2003 році. Результати їхнього дослідження опубліковані в Emerging Infectious Diseases.

У науковій статті, зокрема, розповідається про випадок інфікування коронавірусом 78-річного жителя Уханя. Зазначається, що 17 січня його госпіталізували до лікарні з лихоманкою, кашлем і аномальним результатом комп’ютерної томографії грудної клітини. Пізніше, 22 січня, пацієнта помістили на апарат ШВЛ, але майже через місяць той помер.

“Результати полімеразної ланцюгової реакції зі зворотною транскрипцією показали, що в зразках калу, зібраних із 27 січня по 7 лютого, присутній вірус. Водночас у фекаліях містилося більше вірусної РНК, ніж у респіраторних мазках”, – йдеться в повідомленні.

Фахівці додають, що їм також вдалося виділити живий вірус з двох зразків відходів життєдіяльності, зібраних у інших хворих. На переконання китайських вчених, це доводить, що вірус, який міститься у калі, є поширеним проявом COVID-19. Також це говорить про те, що коронавірусом можна заразитися фекально-оральним або фекально-аерозольним шляхом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.