Мер Івано-Франківська підтримав Бондаренка за скасування карантину

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заступився за мера Черкас Анатолія Бондаренка, який вирішив пом’якшити карантин у місті.

Своєю думкою Марцінків поділився на сторінці в Facebook у суботу, 2 травня. “Таке враження, що хочуть знищити місцеве самоврядування”, – обурився чоловік.

Він додав, що підтримує колегу, і написав “Карантин один для всіх, а не для обраних!”

Руслан Марцінків

Таке враження, що хочуть знищити місцеве самоврядування, повідкривали купу справ на мерів, забрали кошти в громад, закріпачили українців щодо виїзду закордон, продали землю, обманули з доплатами медиків!
Підтримую мера Черкас Боднаренко!!! Карантин один для всіх, а не для вибраних!!!

Додамо: паралельно з цим мер Івано-Франківська розмістив на своїй аватарці в соцмережі заклик залишатися вдома, оскільки це рятує життя.

Повне скасування карантину в Україні без обґрунтованих профілактичних заходів може призвести до 120-140 тис. жертв COVID-19 до кінця року, заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Черкаська міськрада з 30 квітня виходить із карантину та відкриває роботу об’єктів торгівлі і сфери послуг. Фото відповідного рішення опублікували в мережі.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв жорстко відреагувати на ослаблення карантину в Черкасах, а президент Зеленський пригрозив Бондаренку “юридичними наслідками” за таке рішення.

У відповідь на це Бондаренко заявив, що його “не залякати”. Він також опублікував листування нібито з першим заступником глави ОПУ Сергієм Трофімовим, в якому останній йому нібито погрожував.

У пресслужбі ОПУ відповіли, що Трофимов не спілкувався з мером Черкас за допомогою смс-повідомлень.

При цьому раніше, коли в місті не було випадків захворювання на коронавірус, Бондаренко наполягав на введенні жорсткого карантину, але з ростом захворюваності раптом передумав.

Читайте також  Франківщину закривають для транспорту

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.