Виступати у самій шкарпетці, російською й з матами у публічному місці – неприпустимо, – Марцінків

Виступати майже оголеними на російській мові з матами в такому місці, як палац Потоцьких, – це перебір і це недопустимо.

Про це заявив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в інтерв’ю УП, коментуючи свою нещодавню заяву про необхідність освячення франківського Палацу Потоцьких після відвертого виступу гурту «Хамерман знищує віруси».

Після вчорашнього виступу в палаці Потоцького доручив В.Гайдару освятити місце проведення заходів! Організатори, а це…

Gepostet von Руслан Марцінків am Freitag, 15. Juni 2018

«Це було образно сказано. Я сучасна людина, але до таких речей я не був готовий, тому і відреагував емоційно. Бо виступати майже оголеними на російській мові з матами в такому місці, як палац Потоцьких, – це перебір і це недопустимо. Якби це було в якомусь закритому нічному клубі, то я б, напевно, так не реагував», – відповів Марцінків на запитання, чи місце проведення концерту уже освятили.

Разом з тим, міський голова пояснив, чим, на його думку, особливий палац Потоцьких і чому там не можна було проводити такого концерту.

«По-перше, палац нещодавно був повернутий від олігарха у власність громади. По-друге, це публічне місце. І це символічне для Івано-Франківська місце, де колись жили засновники нашого міста. Тому це місце не для таких заходів.

Відтак вважаю, що організатори фестивалю ввели нас в оману. Коли вони до нас зверталися щодо забезпечення громадського порядку на цих заходах, то я звертав увагу на те, що виступи на фестивалі не мають суперечити нашим християнським цінностям. І організатори мали б провести бесіду з артистами, щоб вони виступили в межах пристойності.

А якщо вже проводити такий виступ, тоді він мав би бути в закритому приватному приміщенні за запрошеннями з обмеженим доступом», – сказав Марцінків.

Читайте також  Сніг не припинятиметься: якою буде зима цього року? Такого давно вже не було!

«Обмеження по віку не було – у мене є програмка, і там не вказано «21+», – додав мер. – Це центр міста, де ходить багато людей, які чули музику, і фактично будь-хто міг купити квиток за 50 гривень і зайти всередину.
Так, вхід не був вільний, але і не було обмеження. Кажуть, що і на відео-, фотозйомку було обмеження, але насправді будь-хто міг зняти цей виступ на мобільний телефон і виставити потім в Інтернет.

До речі, в рамках фестивалю була ще одна подія, де виступали повністю голі актори австрійського театру, але це все було в закритому приміщенні.

Я переглянув виступи цієї групи, і ніде вони раніше не виступали зі шкарпеткою, а в трусах. А це вперше виступали в такому вигляді. Тому, думаю, це була свідома провокація проти міста, і очікувана була негативна реакція частини франківців».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.