Не допомогли і закопали як собаку: українка шокувала розповіддю про похорон чоловіка під час коронавірусу

В лікарні у Василькові, Київської області, лікарі співпрацюють із ритуальними службами і ховають померлих від інших хвороб за правилами для пацієнтів із COVID-19.

Про це розповіла родичка померлого пацієнта цієї лікарні, пише “Страна.ua”.

Так, за словами Валентини Василівни, в місті тільки одна ритуальна фірма офіційно має право займатися похованням померлих від коронавірусу. В лікарні ж, навіть якщо результати тесту не встигли прийти, тиснуть на родичів, щоб ті зверталися саме до цієї служби. Водночас жінка стверджує, що там значно завищили ціну.

“Помер мій сват, йому декілька разів відмовляли в госпіталізації, у нього не було температури, обстеження показало пневмонію” – розповіла Валентина Василівна.

Вона додала, що сама епідеміолог, тому їй було зрозуміло, що це не був коронавірус. Але чоловіку не надали необхідну допомогу і він помер.

“Головна лікарка морально почала тиснути на дітей, що потрібно поховати швидко, хоча навіть результати тесту на COVID-19 не прийшли – мовляв, у нього стояла тільки підозра”, – повідомила родичка померлого.

За її словами, головна лікарка наполягала, щоб чоловіка за всіма правилами хворих на коронавірус поховала приватна ритуальна, розташована на території цього медзакладу.

Родичам назвали ціну за поховання – майже 25 000 гривень.

У Василькові тільки цій організації дозволено ховати хворих на коронавірус, тому родичам довелося заплатити всю суму.

“Ми тільки під’їхали, а мого свата вже закопують, бризкають якимись балонами, всі в костюмах, кричать, щоб ми не підходили. Сусіди за цим спостерігають. Ми не дали дозакопати, привезли священика”, – додала жінка.

Жінку також обурило те, як проходили похорони, і що в документах помилково вказали ім’я не померлого, а зятя, тобто живу людину.

Читайте також  Краще носити не маску: лікар розповів, що може врятувати від зараження коронавірусом на вулиці

“Мій сват був активною по життю людиною, у Василькові його знали, він працював заступником директора хлібокомбінату, а його, вибачте, гірше, ніж собаку закопали…Потім прийшов результат тесту на коронавірус – негативний…” – підсумувала жінка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.