Медики пояснили, чому не могли довго зробити ПРЛ-тест померлій франківці

Начальниця Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко пояснила, чому не могли довго зробити ПРЛ-тест померлій франківці.

Про це йшлося 21 квітня на оперативній нараді у міського голови Руслана Марцінківа, інформує “Галка”.

Начальниця Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко нагадала, що у Івано-Франківській області за вихідні кількість хворих зросла до 512 випадків, 37 летальних випадків та 27 одужали.

“Призупинити госпіталізації до закладів міста, бо не вистачає людей та хворіють медики. Люди їдуть з інших міст саме у міську клінічну лікарню, хоча не мають до неї відношення. Госпіталізація проводиться у обласну інфекційну лікарню”, – пояснила Бойко.

Вона додала, що у Франківську померло 14 людей, у яких підтверджено коронавірус. Бойко розповіла про жінку з міської лікарні, яка померла не дочекавшись результатів на коронавірус.

“Не все залежить від вірусу, матеріал має забирати навчена людина, а збиратися у певне середовище. Якщо є якісь технічний брак, то ПРЛ не спрацьовує – тут не завжди питання до медпрацівника. Якщо є мало матеріалу, то його потрібно зробити повторно, бо ПРЛ визначає кількість організмів. Є 5-10% аналізів, які треба повторити. Не халатність чи похибка, а така суть аналізу”, – говорить Бойко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.