Названо маловідому ознаку коронавірусу: легко помітити самому

Постійний сухий кашель і лихоманка є двома основними попереджувальними ознаками коронавірусу. Однак ті, хто вже одужав від нього, поділилися й численними іншими симптомами, які відчували під час хвороби.

Окрім головного болю та втрати смаку чи запаху, вони вказали на ще одну, дуже маловідому ознаку – колір губ. Про це повідомляє The Express.

За словами експертів, пацієнти, у яких ускладнення COVID-19 спричинило пневмонію, можуть також помітити, що в них синіють губи. Це пов’язано з нестачею кисню в крові.

Названо маловідому ознаку коронавірусу: легко помітити самому

Експерти описують пневмонію як “набряк тканини в одній або обох легенях”.

“У кінці дихальних труб у ваших легенях є скупчення крихітних повітряних мішечків. Якщо у вас пневмонія, вони запалюються та наповнюються рідиною”, – кажуть фахівці.

Тому й попереджають: якщо ви помітили, що ваші губи синіють, це може свідчити про наявність пневмонії, яка є ускладненням коронавірусу та означає, що вам негайно потрібно їхати в лікарню.

Пацієнти, які вилікувалися від COVID-19, теж підкреслюють, що поки вчені винайдуть ліки чи вакцину, кожен має звертати увагу на такі непоширені ознаки вірусу, щоб захистити власне та здоров’я інших.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.