Алла Мазур поділилась з шанувальниками своїм секретом. “Якраз до Великодня”

Наближається Великдень-2020 року, і зірки шоу-бізнесу і телебачення, беручи участь в своєрідному челленджі, продовжують викладати рецепти пасок.

Ось і ведуча “ТСН Тиждень” Алла Мазур поділилася своїм фірмовим рецептом паски по-закарпатськи.

Приготування паски по-закарпатськи

Для приготування опари потрібно 70 мл теплого молока, 12 г дріжджів і 1 ст. л. цукру добре змішати і поставити в тепле місце.

Для приготування тіста необхідно змішати 250 мл молока, 2 жовтки і ½ столової ложки цукру (або трохи більше, якщо хочете солодшу паску). Рідку суміш потрібно з’єднати з борошном, потім влити в неї готову опару і замісити густе тісто. Щоб зробити паску модною, додайте 30 г міцного ароматного алкоголю (рому або коньяку) і сухофрукти: чорнослив, сушену вишню, журавлину, курагу. Але не більше, ніж 100 грамів на 1 кг тіста.

За карпатським традиціям, щоб тісто добре підійшло, його потрібно накрити білою серветкою або вишитим рушником і покласти зверху гілку свяченої верби. Тісто потрібно поставити в тепле місце. Коли воно підійде, розкладіть його по формам дати знову підійти і випікати в духовці при 175 градусах. Після того як дістанете паску з духовки, окропіте його холодною водою, щоб скоринка стала м’якою і блискучою.

Потім необхідно покрити паску глазур’ю, приготовленою заздалегідь, і прикрасити горіхами і сухофруктами.

Для приготування паски по-закарпатськи знадобляться такі інгредієнти:

молоко – 300 мл
дріжджі – 12 г
цукор – 2 ст. л.
яєчні жовтки – 2 шт.
масло вершкове – 25 г
борошно – 5 ст.
сухофрукти (чорнослив, сушена вишня, журавлина, курага) – 100 г на 1 кг тіста

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.