“Забирає шанс вижити”: Богомолець зробила скандальну заяву про нову медреформу

Медична реформа, яку проводить уряд, насправді має на меті лише економію грошей на здоров’ї та житті українців. Про це заявила народний депутат України та голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

 

“Урядова медреформа здійснюється виключно заради грошей, а не для людей. Людина не є її головною ціллю. Що пропонує ця реформа? Що багаті, в котрих вистачить грошей, підуть на добровільне страхування. А бідним держава пропонує безкоштовного сімейного лікаря, безкоштовне знеболення перед смертю і швидку допомогу, але вже без лікаря. Сьогодні у нас щорічно з’являється 100 тис. нових онкохворих – держава їм дає лікування лише на 30%. 70% залишені помирати на самоті. Якщо держава не забезпечує лікування людей, вона забирає шанс вижити. Українців за минулий рік поменшало на 200 тис. Наголошую, що це не рівень смертності, а те, наскільки скоротилося наше населення. Кожні 5 років нас меншає на мільйон. Прийнята реформа, замість введення обов’язкового медичного страхування, яке записано в нашій Конституції, порушує 10 її статей та знищує людей”, – констатувала голова парламентського комітету.

Також вона зазначила, що ніколи не була прихильником запрошення іноземців до української влади.

“Те, що у нас сьогодні країною керують іноземні громадяни, – це діагноз, який називається – комплекс меншовартості. Ми заявляємо, що у нас немає своїх міністрів, і тому мусимо запрошувати когось іншого. Проте люди, які не народилися і не жили в Україні, не вибудовували свою кар’єру і свій характер тут, не розуміють нашої специфіки. Вони не люблять ту просту людину, яка живе в селі, у якої немає грошей. Вони не мають цього почуття. І від цього страждають прості українці”, – переконана парламентарій.

Читайте також  Карантин в Україні: що буде в травні та чи введуть загальнонаціональний локдаун

За її словами, комітет Ради з питань охорони здоров’я ухвалив цілих чотири рішення щодо незадовільної роботи уряду.

“Є чотири рішення парламентського комітету охорони здоров’я про визнання роботи МОЗ незадовільною. Зокрема, те, що відбувається зараз з постачанням медикаментів у країні, – це прямий злочин проти українського народу. Я сподіваюсь, що колись винні будуть притягнуті до відповідальності. Тому що виводити мільярди гривень за кордон і не поставляти медикаменти, залишати людей без сироваток, без вакцин, без лікування – це прямий злочин. Такого не було за жодної влади. За 18 місяців 6 млрд тільки за минулий рік виведені з країни, а медикаментів в регіони поставлено ледь на 30%”, – констатувала нардеп.

Також вона назвала кроки, які потрібно здійснити задля введення в країні загальнообов’язкового медстрахування, котре, на думку голови профільного комітату, дійсно зможе підвищити якість медичного обслуговування.

“Я за реформу, тільки за ту, яка вирішить проблему кожної конкретної людини. А допоможе це здійснити тільки введення загальнообов’язкового медичного страхування. Перше, що потрібно зробити, – затвердити європейські стандарти лікування. Друге – дати відповідне матеріальне забезпечення під цей стандарт: обладнання та медикаменти для лікування. Ми повинні знати, скільки у нас хворих і скільки на їхнє лікування потрібно коштів. І як інструмент для цих кроків – введення загальнообов’язкового медичного страхування. Коли є державний фонд, в якому гарантовано є кошти, а страхова компанія забезпечує людині своєчасний огляд, діагностику та лікування. А зараз це все навмисно не робиться, тому що, я повторюю, завдання у реформаторів інше – скоротити кількість медзакладів та медиків, а результатом цього буде продовження скорочення населення”, – резюмувала Ольга Богомолець.

Читайте також  Халтура в дії: як фірма екс-депутата від "Свободи" за мільйон відремонтувала дитмайданчик «Фортеця» (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.